Szponzorált tartalom
A francia különlegesség egy nagyon finom sütemény. A vanília íze az egyik hozzávalója, így az egész süteménynek ez adja a fő ízvilágát. Az eredeti recept szerint egy kakaós kevert piskótát kell sütni, amibe fehér bort is teszünk. Persze ezt lehet fokozni, hiszen én személy szerint diós tésztát is szoktam sütni és nagyon szereti a család. A kakaós kissé töményebb lesz, míg a diós lényegesen lazább szerkezetű. Azért dió, mert az nem nyomja el a vanília ízét, míg, ha mogyorósat vagy mandulásat készítenék, akkor bizony már jobban keverednének az ízek és ez esetben ezt nem szeretnénk. Jön a krém, ami az egésznek a lényege. Liszt, tej, tojások sárgája, cukor és a vanília. Van aki vaníliáscukrot használ, én ragaszkodom a kikapart vaníliához. De még a vanília héját is bele főzöm. Ha nagyobb adagot készítek, akkor a második héj megy a kristálycukor tartó dobozba, az aromája miatt. A kifőzőtt krémet rákenjük a tésztára. Mindkettő egyforma vastagságú. A tojásfehérjét gőz felett kell cukorral kikeverni és ez megy a süti tetejére. Igazán magas, krémes és habos süteményt kapunk, ami nagyon hamar el fog fogyni.