Az utasbiztosítás védi az autónkat is?

Szponzorált tartalom

utasbiztosítás
utasbiztosítás

A rövid válasz: igen.

De járjuk körül kicsit a kérdést, ahogyan a www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas (https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas) oldalon is teszik a teljes utasbiztosítás kérdéskörrel, mert pár pontosítást igényel az előbbi válasz.

Az alapcsomag utasbiztosításnál főként minket véd, hiszen élet- és balesetbiztosítást tartalmaz, plusz a harmadik fél (azaz a szálláshely) felé vállal kötelezettséget, ha bármilyen káresemény történne. Na meg ott van minden esetben az asszisztencia is – a részünkre.

 

De akkor mégis hogy lehet igen a válasz?

Mivel rengeteg kiegészítő szolgáltatással toldhatjuk meg a basic csomagot, így lehetőségünk nyílik autónkat is biztosítani, amennyiben azzal utazunk.

Ahogy a Pannon-Safe weboldalán is olvasható, egyéb plusz szolgáltatásokat is választhatunk, ami vonatkozhat például kis kedvencünkre vagy csomagjainkra. A lényeg minden esetben az, hogy az utasbiztosítást a kiinduló országban kössük meg, és az utazás időpontjait nagyon gondoljuk át, ugyanis ezek a későbbiekben nem módosíthatóak. Ha ezek mind megvannak, akkor már köthetjük is a biztosítást.

Ennek több módja is van, amennyiben a Pannon-Safe-t választjuk:

A legegyszerűbb, ha a www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas oldalon az online kalkulátorra kattintunk. Az új ablakban felugró ügyféltájékoztatón túllépve egy, a nekünk ‘kirendelt’ Pannon-Safe munkatársának nevét és elérhetőségeit olvashatjuk. Ezután a megfelelő részeket kitöltve ajánlatot kaphatunk az utazásunkra vonatkozóan, amit elfogadva utasbiztosítást is köthetünk.

Amennyiben a személyes ügyintézést preferáljuk, úgy a Pannon-Safe irodákban ez is módunkban áll. Az irodakereső menüpontban könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső elérhetőségét a cégnek.

Ha pedig szeretnénk még jobban beleásni magunkat a témába a biztosítás megkötése előtt, úgy hívjuk a központi számot, vagy keressük fel a Pannon-Safe blogját, ahol számos cikket olvashatunk a témában, méghozzá közérthető megfogalmazásban.

Ne habozzunk biztosítást kötni utazásaink alkalmával sem, mivel sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha már bekövetkezett a baj.