Itt tudod megnézni, hogy valójában mennyibe is kerülnek az energetikai tanúsítványok!

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítványok ára
energetikai tanúsítványok ára

Sok barátom kérdezi, hogy honnan vagyok ennyire jól informált úgy általánosságban a világ dolgaival kapcsolatban. Honnan tudom például, hogy mennyibe kerülnek 2021-ben az energetikai tanúsítványok? A válaszom erre mindig nagyon egyszerű: itt tudod megnézni. És akkor általában küldök nekik egy linket, vagy egy ilyen hivatkozással egyszerűen megoldom a dolgot. Könnyű így az élet, hogyha valaki mindig eléd teszi a megoldást egy-egy kérdésre.

De az energetikai tanúsítványok esetében tényleg ez a helyzet. Természetesen én is csak egy ismerős kapcsán futottam bele egyáltalán a témakörbe. Arra kért, hogy nézzek utána, honnan érdemes megrendelni ezt a szolgáltatást. Azért volt szükség arra, hogy engem is bevonjon ennek a kérdéskörnek a megválaszolásába, mert nem egy egyszerű budapesti ingatlanról van szó, hanem egy tipikus Mucsaröcsögéről valahol az isten háta mögött kettővel. Mondanom sem kell, hogy ez azért javában megnehezíti a dolgokat. A fővárosban mindig mindenki szívesen kiszáll az adott helyre, nem okoz gondot, hogyha ott kell mozogni. Azonban ha már egy kicsit félreesőbb a desztináció, akkor nem ilyen egyszerű a képlet. Csak simán nem éri meg elmenni odáig a legtöbb esetben, mert nem lehet annyival több pénzt kérni érti, amennyivel több időt elvisz az utazás.

Ezért nagy szerencse, hogy az e-tanusitas.eu-nál az egész országban megvannak a megfelelő kapcsolatok és mindenhová a helyi embert tudják küldeni a felmérést elvégezni. Ez egy olyan vállalkozás tehát, akik nem elég, hogy foglalkoznak energetikai tanúsítványok készítésével, de ráadásul az egész országban vállalnak kiszállást. Sőt, ha megnézzük az árakat, amit az itt tudod megnézni link alatt találhattok meg, akkor az is rögtön szembe ötlik, hogy nincs nagy különbség a vidéki és a fővárosi költségek között.

A fővárosban attól függően, hogy lakásról, vagy családi házról van szó, durván bruttó 15 990 Ft és 28 990 Ft között lehet megcsináltatni egy energetikai tanúsítványt. Nyilván érthető módon minél nagyobb az alapterület, annál több a munka és az átnézendő terület, felület, ezért annál drágább a tanúsítás. Ha vidékre nézzük ugyanezt, akkor azt lehet elmondani, hogy nagyjából 3-4 ezer forinttal lesznek drágábbak a négyzetméterre vetített árak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy bruttó 19 990 Ft és 32 990 Ft között mozognak a tanúsítás költségei. Ahhoz képest, hogy ez mondjuk azt is jelentheti, hogy Szombathelyen kell felmérni, de azt is, hogy Debrecenben, szerintem ez nem nagy különbség. Ráadásul mindenhol garantált a profi, szakértő felmérő, aki függetlenül attól, hogy az ország melyik részében vagyunk, kifogástalanul és a lehető leggyorsabban végzi a munkáját.

Tehát, ha szükséged lenne egy villámgyors energetikai tanúsításra, kedvező áron és akár valamilyen kisebb, félreesőbb településen, akkor itt tudod megnézni az e-tanusitas.eu weboldalán, hogy milyen lehetőségek vannak egész pontosan náluk.