Kenőanyag az autóba – miért szükséges és honnan vegyek?

Szponzorált tartalom

Total | Olajwebshop.hu - kenőanyag megbízható forrásból
Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból

Csupán józan paraszti ész kell ahhoz, hogy kitalálja az ember, miért is van szükség kenőanyagra az autók működéséhez. Rengeteg olyan alkatrész, kis elem van egy autóban, amik érintkeznek egymással. Azért, hogy ezek az alkatrészek sokkal tovább bírják, hogy ne akadozzanak, vagy ne ütközzenek egymásnak olyan erővel, kenőanyagokat szoktunk használni.

Például a motorban a kopást nagyban csökkenti egy jó motorolaj, de a hidraulika mozgásakor is sok olyan apró alkatrész van, ami egymásnak ér az autó működésekor, ezért ott hidraulikaolajat szoktunk használni.

Tudtad, hogy egy jól megválasztott motorolaj nem csak a járműved életét hosszabbíthatja meg, hanem a használatával üzemanyag is megtakarítható? Ez nekem is új volt, ezen az oldalon olvastam erről először: Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból.

Egy igazán jó olaj egyébként védi a motort a kopás ellen, megkönnyíti a sebességváltást, segíti az erőátvitelt is. Igazán sokszínű kenőanyagról van szó.

Nekem a kedvenc motorolajom a TOTAL motorolaja, hiszen ebben maximálisan meg tudok bízni. Elég sok járműhöz gyártanak ők olajokat. A széles termékpalettájukon megtalálhatók személygépjármű, tehergépjármű, mezőgazdasági és földmunkagép motorolajok, vannak hajtóműolajaik manuális és automata váltókhoz, gyártanak hidraulika folyadékokat, hűtőfolyadékokat és ipari kenőanyagokat is.

Egy olyan cég, ami ennyi féle olajat gyárt, nekem már eleve szimpatikus, hiszen ahhoz, hogy ennyi jármű esetében ki tudják elégíteni a vásárlók elvárásait, nagyon alapos kutatásra van szükség. Szerintem ez az egyik legjobb márka.

Miért is szeretem ezt a márkát?

A Total olajok mindig a legújabb technológiákkal készülnek, a gyártásnál mindig szem előtt tartják a nemzetközi előírásokat, haladnak a legújabb trendekkel, nem félnek bevezetni az újításokat annak érdekében, hogy időtálló, jó minőségű motorolajakat tudjanak piacra dobni.

Sokat elmond a cégről az is, hogy együtt dolgoznak olyan nagy nevekkel, mint a Renault vagy a Citroen. Ezek a neves autógyárak is elismerik a termékeiket, megbíznak bennük, így én is ezt teszem. Hiszen ilyen nagy márkák nem adnák a nevüket olyasmiez, amiben nem tudnak teljesen megbízni.

Mond valamit neked az, hogy API, SAE vagy ACEA? Az API SN szabványnak megfelelő olajok például csökkentik az üledékképződést, jobban féken tartják a magas hőmérsékleten történő lerakódások képződését, valamint magasabb az elasztomer-kompatibilitásuk, mint azoknak az olajoknak, amik nem felelnek meg ennek a szabványnak.

A SAE, azaz Society of Automotive Engineers szintén egy szabványrendszer. Ez tulajdonképpen megmutatja, hogy mennyire folyós adott hőmérsékleten az olaj, milyen annak a viszkozitása. Ehhez tartozik a téli és nyári viszkozitás fogalma is. A téli, W-vel jelölt szám arra a negatív hőmérsékletre utal, amelyen még szivattyúzható az olaj, azaz mondjuk egy 10W jelölésű olaj -30°C esetén is használható még. A nyári időszak jelölése szintén megmutatja, hogy nyáron milyen hőmérsékleten marad még jó állapotú, használható az olajunk.

Az ACEA is az előzőekhez hasonlóan egy európai szabvány, ami szintén az olaj minőségét jelöli a viszkozitás függvényében.

Azért is megbízható olaj még a TOTAL, mert a termékeiket nehéz körülmények között, autóversenyeken is tesztelik. Extrém körülmények mellett is rendszeresen első helyet érnek el az ezzel az olajjal kent autók, ez pedig biztosítja, hogy a mindennapi életben sem fognak csalódást okozni ezek a megbízható olajok.

A TOTAL által gyártott hidraulika olaj a járművek hidraulikájának kenéséért felelős, feladata, hogy garantálja az akadálymentes működést. Meggátolja a korróziót, megakadályozza a használatból eredő kopásokat, csakúgy, mint a motorolaj. Tulajdonképpen az egyik fő feladata, hogy segítsen az energiaátvitel megvalósításában. Ugyanúgy a viszkozitásra kell figyelni, amikor hidraulika olajat vásárolunk, fontos még az összenyomhatósága is a vásárlásnál.

A TOTAL váltóolajokat is gyárt. Itt van különbség az automata és a manuális váltóolajok között, fontos mindig figyelni arra, hogy melyiket vásároljuk, nehogy véletlenül rosszat tegyünk az autóba.

A modernebb járgányokba már eleve olyan olajat tesznek, amit nem kell cserélni, de a régebbi darabokban 160 ezer km környékén illik váltóolajat cserélni. A sebességváltó olaj a váltó karbantartásáért felel, a feladata a kopás megállítása.

A Total gyárt még hűtőfolyadékokat is, amik a belsőégésű motor épségéért felelnek. A hűtőfolyadék sok színű lehet, mindegyik egy kicsit más, de a feladatuk ugyanaz: meggátolják a belsőégésű motor túlhevülését. Ez a folyadék a motorolajjal együtt hűti a motort, segít a korrózió lelassításában, elsődleges feladata mégis a motor alkatrészeinek hőmérséklet-szabályozása. Ha nem megfelelő a hűtőfolyadék, az télen belefagyhat a motorba, ezzel komoly károkat okozva abban. Ezért fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelő hűtőfolyadékot öntsünk a motorba, hiszen komoly károkat okozhatunk a nem megfelelő folyadék használatával.

A hűtőfolyadék is el tud használódni, ezért fontos, hogy néha ki kell cserélni. Hiszen a sokadik felforrósodás után már nem tudja ugyanolyan jól visszahűteni a motort. Ilyenkor jönnek képbe a TOTAL megbízható hűtőfolyadékai, amiket extrém környezetben is teszteltek, ezért teljesen meg lehet bízni bennük. Egyébként ezt a folyadékot nagyjából 5-8 évente kell cserélni a megfelelő működés érdekében. Pontosan azért éri meg egy jó, megbízható hűtőfolyadékot vásárolni, mert ezzel csökkenthető a csere ideje, nem mindegy, hogy 5 vagy 8 évet bír ki egy adag, illetve mindig meg kell nézni, hogy mit ajánl a gyártó, ugyanis a régi, elavult folyadékok például tönkre tudják tenni egy új autó alumínium részeit.

Én általában mindig megbeszélem a szerelőmmel, hogy mit vegyek az autómba, hiszen nagyon enm mindegy, hogy milyen márkát vásárolok, és milyen jelölésekre figyelek.

Ezt a rengeteg információt például mind a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalon szedtem össze, és a szerelőm tanácsára vásárolok TOTAL termékeket. Hiszen ezekben ő is és én is megbízok, illetve nagyon is szimpatikus, hogy hogyan készítik és tesztelik ezeket a termékeket.

Amikor csak lehet, az olajwebshop.hu oldalról rendelek. Azt szoktam csinálni, hogy megbeszélem a szerelővel, mit kell beszereznem, majd úgy megyek hozzá, hogy ezek már a birtokomban vannak.

Egyszer kifogytam a szervóolajból, akadt és zúgott a kormány, és mivel nem volt szabad időpont a szerelőmnél, elküldte, hogy mit vegyek és hova öntsem be addig, amíg fogadni tud engem.

Akkor a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalt választottam, innen rendeltem meg a szervóolajat, jóval olcsóbban, mint ahogyan korábban a szerelőm rendelte meg nekem, így végül ennél az oldalnál is maradtam.

Szerencse, hogy akkor is elmentem a szerelőmhöz, mert mint kiderült, nem csak úgy elfogyott a szervóolaj, hanem szivárgott, ezt meg kellett csinálnia nekem.

Azóta viszont maradt a rendszer, mindig mindent megrendelek és már úgy megyek hozzá, hogy nálam van minden olaj, amire szüksége lehet.

Kifejezetten szeretem a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalt. Itt nagyon nagy a választék. A kenőanyagok kapcsán találtam rájuk, de ezek után sokkal több mindent rendeltem már. Hiszen vannak itt kiegészítők, autó samponok, ponyvák, gyertyák, szűrők, szélvédőmosók, jégoldók. Akár még egy oldalon keresztül folytathatnám a felsorolást, tényleg rengeteg mindent árul ez a cég. Szerintem mindenkinek érdemes megnézni, aki egy kicsit is törődik az autójával, mivel szuper cuccok, adalékok kaphatók itt, amik használatával például meghosszabbítható az autónk élete.

Szerintem árak tekintetében is nagyon rendben van ez az oldal. Vannak akciók, és alapból sem drágák az egyes termékek.

Rengeteg márka termékeit árulják, ezekre külön márkánkét is rá lehet keresni, így szerintem sokkal könnyebb innen vásárolni is, hiszen nem kell sok időt tölteni a keresgéléssel. Egyébként lehet itt kártyával fizetni, olcsó a szállítás, ami a futárszolgálatnak köszönhetően az egész ország területére kiterjed, így bárhonnan lehet kényelmesen rendelni.

Viszont van több üzletük is, ahol akár át is lehet venni a megrendelt termékeket, de ha valakinek nincs ideje, és azonnal kell valami, akkor akár meg is lehet próbálni személyesen a vásárlást, hátha éppen van raktáron az adott üzletben. De én jobban szeretek biztosra menni, előre gondolkozni, így amit lehet, azt mindig előre meg szoktam rendelni online.

Volt már példa arra, hogy úgy alakult a hetem, hogy inkább üzleten vettem át e rendelésemet, de olyan is volt, hogy a munkahelyemre rendeltem, így át tudtam venni, nem kellett senkinek otthon lennie.

Sokat szoktam egyébként innen rendelni magamnak és a családom számára is. Apukám valamennyire ért az autókhoz. A sajátomhoz nem szoktam engedni, hogy hozzányúljon, de az Ő autójában sokszor Ő szokott olajakat cserélni. A régebbi modellekhez jobban ért, amikben nincsen igazán okos computer, azokat Ő is meg tudja bütykölni. Nem ma volt, hogy még szakközépiskolában tanulta az autószerelést, de igazán sosem dolgozott benne, ezért nem szoktam engedni, hogy az én autómat piszkálja, hiszen akkor a garanciát is elveszíthetem.

Neki szoktam sokat rendelni még magamon kívül. Én mindennek szervizbe megyek, Ő viszont szerintem nem volt még szervizben az elmúlt 10 évben.

Sokszor el szokott menni személyesen, megkérdezi az eladókat arról, hogy mit ajánlanak, melyik olajat próbálja ki. Mindig jó tippeket szoktak itt adni, ha épp nincs nekik, akkor berendelik, vagy segítenek neki a rendelésben, de amikor teheti, inkább engem kér meg rá, hogy segítsek neki a rendelésben. Már Ő is a Total termékeket használja, Ő is meg van elégedve velük.

Ezekből pedig szerintem mindent lehet kapni a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalon, így egyértelmű, hogy ezeket is mindig innen rendeljük meg.

Elég sokat írtam a kenőanyagokról és a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalról. Remélem, hogy ezzel tudtam segíteni és lesz köztetek olyan, aki ezáltal jobban megérti a kenőanyagok működését, és kapott egy tippet is arra, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni.

Nekem sokat segített a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldal, hiszen majdnem minden, amit ezekről az olajokról és a különböző márkákról tudok, megtalálható az olajwebshop.hu oldalán is a hosszú leírások között. Hiszen itt ezekkel a részletes termékleírásokkal könnyítik meg a választást, ha mér nincs személyes jelenlét, mivel egy webshopról van szó.

Szóval ajánlom a Total | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalt, bármilyen kenőanyagot is szeretnétek vásárolni. Érdemes jobban körbe nézni, mivel a kenőanyagok és olajok mellett még más hasznos dolgokat is lehet itt vásárolni. Az oldal pedig teljesen megbízható, gyorsan dolgozzák fel a rendeléseket és elég gyorsan szállítják ki azokat országszerte bárhova.

Ha semmit nem értesz az olajokhoz, akkor is könnyedén ki lehet igazodni a hatalmas választékon, hiszen minden márkáról és termékről van itt leírás, amivel megkönnyítik a dolgodat. Összességében szerintem egy nagyon jó kis oldal, és én nem hiszem, hogy máshonnan fogok vásárolni a közeljövőben.