Ki lesz az eladó cég vevője?

Szponzorált tartalom

eladó cég
eladó cég

Már az első terveknél, hogy eladásra kínálja vállalkozását, biztosan át fog futni az agyén, hogy ki lesz az, aki meg fogja vásárolni a céget. Vajon ő is annyit fog vele törődni, mint ön? Fog-e változni a cég? Ilyen és ehhez hasonló kérdés sorozatok fognak előjönni, az biztos, hiszen kit ne foglalkoztatna az eladó cég vevőjének típusai. Annyit elmondhatunk, hogy ebből legalább hatféle létezik.

Szóba jöhet, hogy egy versenytárs fogja megvenni a cégét, ami nem is olyan borzasztó dolog, hiszen legalább olyan kezekbe kerül a vállalkozás, ahol értenek is hozzá, ismerik a tevékenységi kör részleteit. Az is megeshet, hogy egy befektető lesz az eladó cég vevője, aki lehet szakmai befektető, illetve pénzügyi egyaránt. Mi a különbség a kettő között? Erről az uzletresz.com fog bővebb információt adni, ahol egyúttal megismerheti a további változatokat is részletesen.

Ami szintén megtörténhet, hogy családon belül öröklődik tovább a cég. A rokonság mindig szerepelhet a potenciális vevők között, így ha az eladó cég vevője valamelyik rokon lesz, akkor is érdemes szakértőt bevonni az eladás folyamatába. Volt már rá példa, hogy összetűzésbe kerültek a családtagok valamilyen félreértés okán, ezért is célszerű tisztázni a részleteket, hogy ilyen ne fordulhasson elő.